Hoe anders wordt er gereageerd op voorspellingen die door meteorologische instituten worden gedaan. Op 4 januari van dit jaar, stond er in De Telegraaf het volgende bericht:
Dit jaar nog warmer
LONDEN, donderdag
De Britse meteorologische dienst voorspelt dat in 2007 alle warmterecords zullen sneuvelen. Als oorzaak wordt naast de opwarming van de aarde, ook het weerfenomeen El Niño genoemd.De combinatie van factoren gaat ervoor zorgen dat het wereldwijde recordjaar 1998 uit de boeken gaat. Afgelopen jaar staat zesde op de lijst van warmste jaren ooit.
De tien warmste jaren vonden allen sinds 1994 plaats. De meteorologen verwachten dat de gemiddelde temperatuur 0,54 graden boven het gemiddelde van 14 graden Celsius over de periode 1961-1990 komt te liggen. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat deze eeuw de temperatuur met 2 tot 6 graden zal stijgen. Dit als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen door de verbranding van fossiele brandstoffen.
Tot zover dit krantenbericht.
De nukken der natuur hebben nog ruim een maand de tijd om ervoor te zorgen dat dit hét Topjaar wordt van de klimaatalarmisten. De afgelopen 10 maanden waren immers een teleurstelling voor ze. Alleen het voorjaar was warm, daarna is het bergafwaarts gegaan.
Ik ben benieuwd of tegen het einde van de maand december de weermannen en -vrouwen in ons land zich deze voorspelling van het Britse MetOffice zullen herinneren en met dezelfde égards zullen behandelen als bij Piers Corbyn. Ik denk het niet, want net als het Britse MetOffice, heeft ook het KNMI zich geconfirmeerd aan het gedachtegoed van het VN-Klimaatpanel, het IPCC.
Wat ook vermeldenswaardig is in dit opzicht, is dat 1998 inderdaad een warm jaar was en dat kwam voornamelijk door een hele sterke El Niño. Wat je nergens leest is dat de gemiddelde temperatuur op Aarde sinds 1998 niet meer gestegen is. Hij is zelfs een paar tienden van een graad gedaald! Dus al meer dan 9 jaar geen opwarming meer, terwijl de uitstoot van broeikasgassen met de dag vrolijk toeneemt.
Oh, ja. In de V.S. heeft NASA schoorvoetend moeten toegeven dat 1998 niet als warmste jaar in de boeken blijft staan, maar dat die eer toekomt aan het jaar 1934! Daarover heeft u in de dagbladen ook niets kunnen lezen. Over selectieve berichtgeving gesproken...
Piers Corbyn heeft in mijn ogen op twee punten zijn gelijk gehaald. Hij had van drie stormen de storm van eind oktober goed voorspeld en hij zei voor de Tv ook dat CO2 niets van doen heeft met klimaatverandering.